Offline Navigacija

Offline navigacija
Dok Waze koristi podatke Live Mape potrebna je data konekcija (Online) kako bi korisnici bili konstantno informirani o situaciji u prometu i na prometnicama koji su u konstantnoj mutaciji. Svi podatci ažuriranja mapa, prometa i ostalih događaja pohranjuju se na serverima i proslijeđeni ostalim korisnicima na osnovi njihove pozicije i blizine tim događajima.
To znači da ako smo spojeni tokom navigacije primaju se informacije u realnome vremenu o onome što se dešava u našoj okolici (promet, kolone, nesreće, policija itd.).
Jedno kad pogledamo mapu određenoga dijela ista će biti memorizirana u cache i snimljena u mobilni uređaj Waze korisnika tako da neće ju se morati ponovo skidati kad se bude ponovo vozilo po istom dijelu.

Offline navigacija: da li se bodovi sakupljaju?
Da, dok se krećemo u offline (tj. bez podatkovne pokrivenosti ili iskljućenom) prijeđeni se put snima u jednom lokalnome file-u mobilnoga uređaja te naknadno proslijeđen kada ponovo dobijemo pristup internetu (3G/ Wifi).
Potrebno je voditi računa da ako se koristi Waze u Ofline modu ponekad neće se sve rute ažurirati niti sačuvati u realnome vremenu.

Postano u Novosti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*